19 Ekim 2008 Pazar

Kutup ayısı olmak

Uzun bir aradan sonra tekrar hepinize merhaba. Hani hepimizin bildiği meşhur kutup ayısı fıkrası vardır. Hatırlayacak olursak;
Soğuk bir kutup gecesinde yavru kutup ayısı annesine yaklaşarak sormuş:
- Anne, ben kutup ayısı mıyım?
-Evet oğlum.
-Peki anne sen de kutup ayısı mısın?
-Evet oğlum.
-Peki anne, babam da kutup ayısı mı?
-Tabii ki oğlum.
-Peki dedem, dedemin dedeleri falan hepsi kutup ayısı mıydı?
-Evet oğlum, hepsi kutup ayısıydı.
-Yani sülalemizde bi karışıklık falan yok değil mi anne?
-Evladım hepimiz kutup ayısıyız, neden soruyorsun?
-Üşüyorum yahu, üşüyoruuuuuuum!

Bu meşhur kutup ayısı fıkrası soğuk kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde üzerinde durmamız gereken şu soruyu aklıma getirdi: “Kutup ayısı olmak nedir?”. Bizler sadece soğuğa karşı dayanıklı hayvanlar mıyız? Ya da hayatı çölde bahtsız bedevi peşinde koşarak geçen hayvanlar mıyız? Niye bu denli saçma özelliklerimiz mizahi açıdan ele alınıyor? Allah aşkına kutup ayısı arkadaşlarım bahtsız bedevi ile herhangi bir cinsel teması olan ayı kardeşimiz var mı? Varsa çıksın ortaya. Adımızı yıllardır lekeleyen o sapık arkadaşımız lütfen çıksın ortaya. Kendimi bildim bileli hakkımızda ya yukarıdaki fıkra anlatılır ya da bahtsız bedevi karikatürleri çizilir. Ben inanmıyorum hiçbir kardeşimizin çölde susuzluk çeken bir insana hele ki yersiz yurtsuz gezip duran bir bedeviye bu tarz bir muamelede bulunsun. Bir kere gerçekçi olalım. Eğer herhangi bir arkadaşımız çöle giderse (ki ne arayabilir ki orada? Sülalesinde karışıklık varsa belki birazcık ısınmaya gidebilir ama o da zor) olacak durum yukarıdaki karikatürdeki gibi gerçekleşecektir. Doğrusu budur di mi kardeşler? İsyanımız var ulennn.

Sonuç olarak kutup ayısı olmak zor bu dünyada. Başka ne denebilir ki?

Not: Sevgili arkadaşlar uzun zamandır sitemizi ihmal ettik. Keşke eski günlerdeki gibi gene burada yazılar, yorumlar uçuşsa, programlar yazılsa, deneyler yapılsa, beyin fırtınaları, sinerjiler olsa… ( Abarttım biraz biliyorum.:P) Neyse işte sesimi duyan varsa tepki verecektir zaten.