29 Ocak 2008 Salı


Ayı arkadaşlarım neler oluyor kuzum,sanatsal faaliyetlerimiz neden azaldı,sözlü basınımız neden sustu? Ne bu durgunluk,köprüyü geçinceye kadar mıydı herşey? Sanat ayı için mi yoksa ayı mı sanat için?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili küçük ayı kardeşim, malum ayılar, kış gelince kış uykusuna (hibernasyon) yatar diye bilinir. Oysa ki ne alakası var, siz hangi ayının bünyesinin ölüm derecesinde yavaşladığını gördünüz?

Ayılar sadece derin uykuya geçerler kış gelince.
O da yazın bol bol çaldık, söyledik, köprüler geçtik, yorulduk mantığından hareket eder.

İşte görüyoruz ki, eğitim sistemimizdeki yanlışlar bizi nerelere getiriyor; bizim ayılar kendilerini birer hibernatör sanıp, uykuya geçti.
Olacak iş değil...
Silkinip kendimize gelmeli, özümüze dönmeli, ayılığımızın bilincine varmalıyız, kendimizi gerçekten dayı sanmamalıyız...

Bence aramızda, "sanatsal ayılar platformu" oluşturmalıyız!

Eğitim şart, eğitim...

Uygar (Alayı) dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Uygar (Alayı) dedi ki...

Sevgili küçük ayının söylediği gibi bize bi haller oldu. Ayılığımızı unuttuk, benliğimizden sıyrıldık. Kendimizi bi halt zannetmeye başladık. Halbuki ayılığımızla sanata katabileceğimiz çok şey vardı. Küçük ayı kardeşim gurbet ellerde aklımızı başımıza getirmeye çalışıyor. Hadi ayı kardeşler hadi KALKIN ayağa. Daha ölmedik biz, yaşıyoruz. Hadi paşayılarım benim.

NMA dedi ki...

Meğer ne kadar da sessiz olmuşuz. Meğer ne kadar özlemişiz kış mevsimini. Meğer ne kadar yorulmaya başlamışız. Ne kadar tembelmişiz. İçindeymişiz ve beyazmışız... Sağdan soldan el etek çeker olmuşuz. Dişlerimizin keskinliğini unutup hazıra konar olmuşuz. Sanatı bir kenarda bırakıp izleri kapatır olmuşuz. Sanki hiç olmamış gibi olmuşuz. Sanki küçük dillerimizi yutmuşuz.

KALKIN a-dostlar (ayı dostlar) KALKIN... Ayıların hayatı için KALKIN

merihvolkan(küçük ayı) dedi ki...

herkim ki(ayı olan) uykusun da derin uyur onun derisi yüzülür,ademoğluna güven olmaz,ne zaman uyanıp ne zaman saldıracağı belli olmaz,bu yüzdendir ki herkes milletvekili cumhur-i reis olabilir ama ayı olamaz.Şüphesiz ki ayılar,uyur gibi gözüksede uyumazlar,biliniz ki arafta olmaktansa kabir azabı çekmek daha iyiydir.bunu engellemek te siz bu sahifeye yazılarınızı dökerek olacaktır.Unutmayınız ayıoğlundan gelenlere...

Buyuk ayi dedi ki...

"uykusun da derin uyur onun derisi yüzülür" demis kucuk ayi.
Kimse benim derimi yuzup ondan palto,sapka vs. yapamaz sanat adi altinda.
ama iyi oldu uyarilar.Uyumuyordum uzun kis tabi icim gecivermis.sagolun...
bizim gibi sanatci ayilar sayesinde bu dunya guzeldir.