16 Eylül 2007 Pazar

KUTUPAYISI Belgeselcilik #1 - "Yizisuz Yazısız"

KUTUPAYISI BELGESELCİLİK
İFTİHARLA SUNAR

Bölüm 1 - "Yizisuz Yazısız"

Bizzat kendi yuvalarında yakaladık. Kamerayı görünce beklenmedik bir manevra yapan ihtiyar ve genç "Yizisuz Yazısız"ın serüven dolu maceralarını ısrarla izleyiniz...

Link 1 (Youtube)
Link 2 (Google Video)

11 yorum:

Emre dedi ki...

öyle bi yazmış ki ŞOK yuvalarında yakaladık diye, Türkçemiz lastik gibi mefhumundan kaynaklı her türlü anlaşılır bu ben uyarayım.. :)

N-ayı-m dedi ki...

Videoya bu kadar uğraşmanıza mı şaşırsam, yizisuz yazısızın davranışlarına mı şaşırsam bilemedim açıkcası. Hayvanat bahçesinden başka izlenimler ve fotoğraflar da bekliyoruz haberiniz ola :)

Alperen (Yönetici Ayı) dedi ki...

Çok pis kaçıyo ama...

FRT (su ayısı) dedi ki...

Vahşi doğanın güzide yaratıklarını bu kadar yalın ve tarafsız anlatabildiğiniz için tebrik ediyorum.

Her türlü tehlikeyi göze alıp bize haber ulaştırabilmek için gösterdiğiniz çaba için de ayrıca teşekkür ederim.

Uygar (Alayı) dedi ki...

Bende tebrik ediyorum. Yizisuz yazısız nesli tükeniyor. Çok uzun zamandır onlardan görünteleyebilen olmamıştı. Yizisuz yazısızların koruma altına alınması lazım

NMA dedi ki...

Sadece 4 YTL'lik giriş jetonu ile bu nesli tükenen varlıkları görüntüleme imkanını sunan A.O.Ç. Hayvanat Bahçesi'ne de teşekkürü bir borç biliriz...

okan dedi ki...

Süper olmus... bi yerden taniyo muyum neyim... aklim karisti....

merihvolkan(küçük ayı) dedi ki...

Oysa ki bu hayvanların gerçek olmadığı söylenirdi.Al adamlar bulmuşlar ,yakalamışlar, çekmişler..Biliyolar adamlar bu işi,ellerine ,yüreklerine sağlık.Darısı koca ayak yeti ve Van Gölü canavarının görüntülerine.

Emy (Cicim Ayı) dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emy (Cicim Ayı) dedi ki...

Ben bu kutup aysısı türü olan Yizisuz Yazısız'ın sadece efsanelerde olduğuna inanırdım. Dedelerimiz hep anlatırdı, onların üzerinde birlikte savaşa gittiklerini ve birlikte yiğitçe savaştıklarını. Meğersem böyle bir hayvan varmıs ama üzüldüğm nokta bu hayvanı o kadar ınsanlıktan soğutmuşlar kı artık insan gördümü kaçıyolar. Ne yazık ne yazık hep buzulların erimesinden iste. Sen erit sonra nezaket bekle. olmaz tabiki nezaket iste sonra böyle hayvan gibi davranırlar.

Bende ayrıca böyle güzide hayvanları bizimle tanıştırdığınız için teşekkür ediyorum ve buzullar erimesin yaşasın Kutup Ayıları diyorum hatta "kutup ayıları ölmez vatan bölünmez" diyorum.

Alperen (Yönetici Ayı) dedi ki...

Sevimli hayvanlarmış ama,bahçeli evim olsa beslerdim ne güzel..